Draagconsulten

Advies op maat van jouw
voorkeuren, situatie en lichaam

Enkel op afspraak

Tijdens een individueel draagconsult bekijken we op welke manier het dragen van je kindje voor jou fijn en handig is. Hierbij houden we rekening met wat jij belangrijk vindt en beantwoord ik al je vragen, opmerkingen en bedenkingen.

Hoe maak ik een afspraak?

Consulten kan je zelf inboeken in mijn online agenda. Je ontvangt na aankoop van een consult een e-mail met daarin een link naar de agenda. Meestal vallen deze uren tijdens de schooluren. Mocht je in de agenda nu echt geen moment vinden dat past, contacteer me dan en we zoeken samen een moment dat voor ons beiden kan.

Om je alvast een kapstok te geven,
bied ik meerdere types consulten aan:

Informatief Consult: Als je niet goed weet waar beginnen

Als je nog helemaal geen idee hebt van dragen, wat de mogelijkheden zijn en wat de voordelen zijn van dragen. Dan kan ik je in een informatief consult alles vertellen hierover. Hierin gaan we nog niet praktisch aan de slag, maar laat ik je wel alle draagsystemen zien zodat jij een beeld krijgt van waar jouw voorkeuren naartoe gaan. Ideaal om al te doen tijdens de zwangerschap.

Knoopconsult: Een draagdoek leren knopen

Zo is er een standaard knoopconsult, voor diegene die willen leren knopen met een rekbare of geweven draagdoek op de buik, op de heup of op de rug. Dit kan ook per 2 in een dubbelconsult (bijvoorbeeld mama en partner/oma of opa/tante/…, of met 2 vriendinnen).

De meer gevorderde draagmama of -papa heeft dan weer voldoende aan een kort knoopconsult om de puntjes op de "i" te zetten, of een nieuwe knoop aan te leren.

Pasconsult: De juiste drager kiezen

Wie op zoek is naar een drager, kan in een pasconsult het hele gamma onder begeleiding uitproberen. Want naast draagzakken bestaan er ook nog mei tai’s, ringslings en half buckle systemen met elk hun typische kenmerken en pasvorm.

Het Buidelcafé?

Een inloopmoment om zelf op ontdekking te gaan in mijn aanbod van dragers en doeken.

Tijdens een Buidelcafé ben je steeds welkom tussen het startuur en einduur. Je komt wanneer je wil en blijft zo lang je zin hebt. We maken het gezellig met een kopje thee en een koekje, terwijl de kindjes lekker mogen spelen. Ondertussen kun jij snuisteren tussen alle doeken en dragers en uitproberen. De tips en trucs krijg je er bovenop!

Getuigenissen

Dit vertellen mijn klanten over hun draagconsult:

 • Eveline D'hooge
  Sara is heel rustig en ongedwongen. Ze heeft heel veel geduld en aarzelt niet om alles 10 keer te tonen als het moet. Ze heeft ook veel geduld met de kindjes. Ze toont alles heel mooi voor en wil je echt helpen het helemaal goed te doen. Ik heb hier heel veel aan gehad. Want de filmpjes die je online vindt tonen jammer genoeg niet alles. Super consult gehad
  Eveline D'hooge
 • Natascha De Wispelaere
  Zeer goede uitleg op een rustige en aangename manier. Sara nam haar tijd en door vanuit haar eigen ervaring te vertellen, leerde ik heel wat bij over een goede draagzak. Goede begeleiding bij het kiezen en gebruik werd ook tot in de puntjes uitgelegd. Top!
  Natascha De Wispelaere
  Kinderopvang De Kleine Dino
 • Lobke Maes
  Draagconsult gehad om mijn zoontje op de rug te leren dragen. Was heel aangenaam en leerrijk! Het kunnen huren van draagzakken lijkt me erg handig. Jammer dat ik het niet vroeger ontdekte!
  Lobke Maes

Contacteer me

Stuur me jouw vragen:


Buy now